За ДНСК
   Нормативна база
   Становища
   Регистри
   Съобщения
   За медиите
   Бюджет
   Въпроси и отговори
   Конкурси за работа
   Връзки
   Профил на купувача
   Търгове
   Административно обслужване
   Обратна връзка
   За потребителя
   Антикорупция
   Начало
Разгънато меню
Търсене:

  За документите
  във формат PDF За PDF документи


    ПРЕСЦЕНТЪР ДНСК
    Информация до медиите
    11.05.2022 г.
   
   

Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16

   
    Държавната приемателна комисия, свикана от ДНСК, издаде Акт 16 за моста над река Струма в Симитли. Това означава, че до една седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване, с което съоръжението ще бъде въведено в експлоатация.
    Държавната приемателна комисия провери на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост над река Струма. Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник. Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“. Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри въз основа, на което състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка.
    Искането за сформиране на държавна приемателна комисия постъпи в ДНСК на 29 април т.г. Комисията беше свикана в съкратени срокове, за да може мостът да се пусне максимално бързо.
   

ДНСК, гр.София, бул. “Христо Ботев” №47
Правна информация Декларация за достъпност